Eladó lakás

Komló, Vértanúk

Irányár: 5 990 000 Ft

Eladó családi ház

Komló, Diófa

Irányár: 7 800 000 Ft

Eladó lakás

Komló, Dózsa György

Irányár: 5 290 000 Ft

Eladó családi ház

Komló, Rózsa

Irányár: 11 500 000 Ft

Eladó üzleti ingatlan / üzlet

Komló, Városház tér

Irányár: 4 850 000 Ft

Eladó lakás

Komló, Pécsi út

Irányár: 6 690 000 Ft

Eladó építési telek

Mánfa, Kaposvári út

Irányár: 1 200 000 Ft

Eladó üzleti ingatlan / üzlet

Komló, Belváros

Irányár: 13 360 000 Ft

Eladó lakás

Komló, Bányász

Irányár: 4 390 000 Ft

Eladó építési telek

Komló-Határtető/Mánfa/, Vízmű telep

Irányár: 1 750 000 Ft

Eladó lakás

Komló, Körtvélyes

Irányár: 6 790 000 Ft

Eladó lakás

Komló, Pécsi út

Irányár: 9 600 000 Ft

Eladó lakás

Komló, Nagy László

Irányár: 7 100 000 Ft

Eladó üzleti ingatlan / üzlet

Komló, Kossuth Lajos

Irányár: 6 900 000 Ft

Néhány gondolat az LTP-ről. Vagyis: Hogyan tudja csökkenteni a hitelfelvétel kamatköltségeit?
2012-03-07

Igazából mi is az amiért hasznos egy hitelkonstrukcióban az LTP szerződés megléte, és milyen jellemzői vannak egy ilyen terméknek. Egy kicsit pénzügyi szempontból nézzünk a számok mögé:

 

Bizonyára Ön is hallott már a lakástakarék pénztárakról. Termékeik tulajdonképpen a lakáscélú előtakarékosságot kívánja ösztönözni, állami támogatással, némi hozam lehetőséggel, és kedvező kamatozású kölcsönnel. A konstrukció részleteiről oldalunkon itt olvashat.

 

Az állami támogatás összege garantált ami 30% ,de maximum 72 000Ft. Ez a támogatás alanyi jogon jár és még ehhez kapunk terméktől függően némi kamatot. Néhány szolgáltató magasabb hozamot publikál annál, ami szerintem elérhető, de ez a legrövidebb futamidő esetében úgy nagyjából évi 9% hozamot jelent a megtakarítási idő végére. Nagy előny, hogy nem egy összegben hanem havonta tehetjük félre megtakarításunkat, annak függvényében, hogy milyen terhet vagyunk képesek elviselni.

 

Megjegyzem minél hosszabb futamidőt választunk - most már lehet ez akár 10 év is - annál kisebb éves hozamot érünk el, viszont a hosszabb futamidő nyilván a hosszú távú célok jó tervezhetőségében segít. Fontos még, hogy a hosszabb futamidejű hitellel való kombinálásnál is jól kihasználható ez a tulajdonság.

Megjegyzés: Mindenképp le kell szögezni, hogy minél hosszabb egy hitel futamideje – a havi kisebb törlesztő részlet ellenére - a hitel kamatköltsége annál nagyobb.

Visszatérve az LTP-re: Én egyébként a lakástakaréknál  nem is tudok jobb, magasabb hozamú és biztosabb, vagyis alacsony kockázatú – ilyen mondjuk a diszkont kincstárjegy - befektetést, ha valaki lakáscélú terveit akarja megvalósítani.

 

Ebből a tulajdonságából adódik a legnagyobb előnye is, ugyanis az annuitásos hitellel történő MEGFELELŐ kombinálás esetén, az LTP megtakarítási futamidejének végére a hitelfelvevő jelentős kamatkiadás alól mentesül azonos/vagy közel azonos havi törlesztő mellett. Nagyobb költségelőny érhető el, mint az LTP-vel kombinált hitelnél, és jóval nagyobb mint a sima hitelfelvétel esetében.  Hogyan? Lássunk egy példát ITT!

 

Tehát, ma egy korszerű finanszírozás tervezése esetén már nem éri meg sima, annuitásos lakásvásárlási, vagy korszerűsítési hitelben gondolkodni.

 

Hogyan? Számoljunk együtt! Segítünk a hiteltermék és az LTP konstrukció kiválasztásában is. SOKAT SPÓROLHAT!

Kérjen időpontot ingyenes, kötelezettségmentes finanszírozási tanácsadásunkra!

 

Üdvözlettel

Szokol Zoltán

Küldhet-e valaki az oldalra, a Hírek rovatba, a témához kapcsolódó hír javaslatot? Ha igen, akkor ezt hogyan tegye? E-mailban?

Természetesen lehet, és igen e-mailben kell elküldeni javaslatot. Amennyiben az érdekes,sokak számára hasznos témát dolgoz fel mindenképp megjelentetjük.

Hogyan tudok hitelt felvenni?

Válasz: Az oldal információkkal segíthet, a kalkulátor használata a törlesztő részlet nagyságáról ad tájékoztatást, de minden esetben javasolt konkrét ajánlat kérése, majd az előzetes felmérés alapján a személyes egyeztetés, ezután az adott igénynek megfelelő hitel kiválasztása.

Lehet szabadfelhaszálású hitel esetében is kérni az árfolyamrögzítést?

Válasz: Lehet, ha lakóingatlanon van a jelzálog és annak piaci értéke nem haladja meg a 30Mft-ot